ZENwandelen

wandelCOACH

ZEN ZinHet hangt allemaal van jou zelf af. Je kunt voor altijd blijven slapen, of je kunt op dit moment wakker worden.


De nadruk op de ware houding van de leider is een diep vertrouwen in onze originele natuur. In de houding van Zen hebben je lichaam en geest een groot vermogen de dingen te nemen voor wat ze zijn, of ze nu aangenaam zijn of niet. Als je deze innerlijke houding elke dag volhoudt, zul je een wonderbaarlijke macht verkrijgen. Voor je hem hebt is het iets wonderbaarlijks, maar nadat je hem verkregen hebt, is het niets bijzonders.


 • Geluk: het materiaal van ons wezen
  Tijdens de weg, tijdens het proces,zouden we gelukkig kunnen zijn. Ware grootsheid is diep geworteld in vreugde. En vreugdevol, gelukkig, te zijn is de eerste stap op weg naar succes.
 • Kom uit je hoofd
  In het moment zijn is de kunst om 'uit je hoofd' te komen. Observeer gedachten zonder er door opgeslokt te worden. Meditatie, ademhaling en bewust handelen zijn je instrumenten. Wordt meester over je denkvermogen, in plaats van andersom.
 • Verander jezelf niet
  Stel dat jij voor jezelf het idee hebt dat je anders zou willen zijn. Trekjes in jezelf waar je steeds tegenaan loopt wil je misschien liever wegsnijden. En eigenschappen die je mist koop je bij een of andere goeroe. Maar hoe kan je nou weten hoe je ‘zou moeten zijn’?
 • Diepe ademhaling: de kracht van de adem voor lichaam en geest
  Diepe ademhaling is een eenvoudige maar krachtige techniek die je lichaam kan versterken op manieren die je misschien niet had verwacht.
 • ZENwandelen naar Zelf-bewust zijn
  Je ergens bewust van zijn is niet hetzelfde als Bewust Zijn. We hebben niet door dat we vol zitten met automatismen, en dat is maar goed ook. Maar we zijn niet bewust van de werking van die mechanismen en vertrouwen er blindelings op. Als we hierin bewustzijn willen brengen, beginnen we het beste met lopen.
 • Holistisch toekomstbeeld voor mondiale samenleving
  De toekomst van de mondiale samenleving gaat ons allemaal aan en verschuift mogelijk in de richting van een meer ‘humanistische’ benadering van economie en beleid. Mensen moeten nadenken over hun eigen waarden en over de impact van hun gedrag op anderen en op de planeet.
 • Natuurlijke afstemming: een diepere kijk op meditatie en bewustzijn
  In de drukte van het moderne leven is het soms een uitdaging om tot rust te komen en innerlijke balans te vinden. Voor velen biedt meditatie een toevluchtsoord, een kans om even te ontsnappen aan … Lees verder "Natuurlijke afstemming: een diepere kijk op meditatie en bewustzijn"
 • Het fundamentele verschil tussen een leider en een gewone mens
  Waarin onderscheidt zich nou de ware leider van een gewone mens? Zit het hem in de manier waarop uitdagingen worden aangepakt? Of misschien de manier waarop ze het leven zelf benaderen? In deze verkenning zullen we dit fundamentele verschil bekijken.
 • De trap naar innerlijke kracht
  "Neem ik de lift of de trap?" Je hebt haast en je wilt niet bezweet en buiten adem je meeting ingaan. Maar dat hoeft ook niet. Sterker nog: het nemen van de trap kan juist een goede voorbereiding zijn. Het nemen van de trap lijkt misschien een eenvoudige taak, maar het kan snel een uitdagende oefening worden als je bewust kiest voor een rustig tempo.
 • Het effect van innerlijke stilte op leiderschap
  Innerlijke stilte is een waardevol instrument voor leiderschap. Door innerlijke stilte te omarmen, kunnen leiders effectiever en evenwichtiger worden in hun leiderschapsrol. In dit blog gaan we dieper in op hoe innerlijke stilte leiders kan helpen om effectievere en evenwichtiger leiders te worden.
 • Wandelcoaching en Zen: harmonie en innerlijke groei
  In de drukke, veeleisende wereld zoekt men steeds meer naar innerlijke rust en persoonlijke groei. Twee benaderingen die de laatste jaren aan populariteit hebben gewonnen, zijn wandelcoaching en zen. Hoewel ogenschijnlijk verschillend, komen ze overeen in hun streven naar balans en zelfontdekking.
 • Werken en Leven zijn één
  Je werkt ‘voor de baas’ en om geld te verdienen. Maar doe je wel het werk wat je wílt doen? Is jouw werk van jou? Is de tijd van jouw leven die je werkt wel goed besteed? Kan je jouw ei kwijt? Wordt je gehoord? Kan je zelf ontplooien? Heb je eigen verantwoordelijkheid?

Stil worden van binnen,

aarden,

tot Jezelf komen…

Ik ben Siddhartha.

Wandel met me mee.

Trek je schoenen aan.

Kom, we gaan...

+31 6 1526 3773