Zenwandeling Senior Hillegersberg

We gaan met een groep senioren ZENwandelen.
Je leert bewust te lopen en daarbij juist te ademen. We lopen veel in stilte. Je aandacht gaat naar binnen, je loopt en ademt bewust. Je hoofd wordt leeg en stil. Je kracht neemt toe en je wordt één met het grote geheel.

Maximaal 10 deelnemers.

Hits: 9

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Datum

jun 25 2023

Tijd

09:00 - 09:45

Kosten

€ 10,00

Labels

Wandelen
Arcadia

Locatie

Arcadia
Apollostraat 213, 3054TB Rotterdam
ZENwandelen

Organisator

ZENwandelen
Telefoon
06 1526 3773
Email
cor@zenwandelen.nl

Coach

QR code

Mislukking en ontbering zin de beste opvoeders en verbeteraars

Albert Einstein

Moeilijke omstandigheden... lijken uiterst ongunstig voor de beoefening van spirituele ontwikkeling. Maar voor hen die hun zienswijze transformeren, in het bijzonder door een aandachtige geest te ontwikkelen, werken zulke omstandigheden juist als een stimulans om hun beoefening te volbrengen.

Geshe Rabten

 • Werken En Leven
  Je werkt ‘voor de baas’ en om geld te verdienen. Maar doe je wel het werk wat je wílt doen? Is jouw werk van jou? Is de tijd van jouw leven die je werkt wel goed besteed? Kan je jouw ei kwijt? Wordt je gehoord? Kan je zelf ontplooien? Heb je eigen verantwoordelijkheid?
 • De ziel zelf is onafhankelijk geluk
  Het eerste, meeste essentiële kenmerk van je zelf is puur geluk (eng: ‘bliss’) dat bestaat op zich zelf zonder afhankelijk te zijn van of opgewekt te worden door externe factoren. Als je hier over nadenkt is het niet moeilijk te begrijpen dat onafhankelijk geluk altijd aanwezig is en ten allen tijde opgeroepen of aangeraakt kan worden.
 • Zen Mind
  Je denken is soms helder, soms lijkt het niet te werken. Hoeveel van die gedachten zijn er écht van jezelf? Hoe vaak bepaal jij zelf waaraan je denkt? Als je er vat op wilt krijgen dan moet je beginnen met naar jezelf te kijken.
 • Over Meditatie
  Meditatie neemt afstand van het denken. Wees als een toeschouwer; kijken is de sleutel tot meditatie. Kijk naar jouw gedachten, verder niets. Je wordt langzaam leeg en er zijn geen gedachten meer.
 • Zen, Yoga en Management
  Een goede manager is zich van zichzelf bewust en handelt bewust vanuit dit zelf-bewustzijn. Rustig, los en ontspannen treedt hij het leven en het werk tegemoet. Hij weet dat pas als je vanbinnen verandert, je in staat bent om aan de buitenkant duurzame verandering te bewerkstelligen.
 • Depressie als vriend
  Een vriend is iemand met wie je door de duisternis kunt lopen en van wie je veel kunt leren.